Usporedba sentimenta srodnih članaka s različitih web-portala : diplomski rad - Geček, David (D. Geček, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu se nalazi pregled istraživanja analize sentimenta i drugih NLP tehnika. Rad se bavi analizom sentimenta nad novinskim člancima na hrvatskom jeziku. Također se bavi i grupiranjem sličnih članaka, traženjem ključnih riječi, problematikom periodičkog prikupljanja velikog broja članaka, obrade teksta itd. Napravljeni sustav se sastoji od pozadinske aplikacije koja se pokreće periodički, baze podataka i web aplikacije koja rezultate prikazuje korisniku.