Metode osiguranja kvalitete procesa integracije u projektima upravljanja poslovnim informacijama : diplomski rad - Fertalj, Melita (M. Fertalj, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je opisan integracijski proces koji je implementiran za učitavanje, preoblikovanje i punjenje podataka, modelirano skladište podataka, definirane metrike za evaluaciju podataka te razvijeno programsko rješenje za automatizaciju testiranja. Integracijski proces (ETL) je implementiran korištenjem alata za ekstrahiranje, transformaciju i punjenje podataka Talend Open Studio for Data Integration. Transakcijska baza podataka i skladište podataka su izgrađeni pomoću alata PostgreSQL. Administracijski alat za upravljanje bazom podataka je pgAdmin. Na Oracle bazi podataka implementirane su različite PL/SQL procedure za provođenje testova nad podacima. Korisnici trebaju poznavati osnove pisanja SQL upita za korištenje pohranjenih procedura.