Sustav za rano otkrivanje i uklanjanje kondenzacije u stambenim objektima : završni rad - Marcelić, Mateo (M. Marcelić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je sustav koji mjeri relativnu vlažnost zraka i temperaturu zraka u prostoriji, relativnu vlažnost zraka i temperaturu izvana stambenog prostora i temperaturu unutarnjeg zida na najhladnijem mjestu. Za obradu podataka prikupljenih sa senzora koristiti će se Programmable Wireless Stamp (PWS). Podaci će se prikazivati na LCD zaslonu. Iz prikupljenih podataka računati će se unutrašnja i vanjska temperatura rosišta i njihova razlika, omjer unutrašnje i vanjske relativne vlažnosti i razlika između unutrašnje temperature rosišta i temperature zida. Iz izračunatih podataka sustav će prikazivati odgovarajuće poruke. Sustav se sastoji od unutarnje centralne jedinice s LCD zaslonom i senzorima za mjerenje relativne vlažnosti i temperature te temperature zida, i vanjske jedinice sa senzorima za relativnu vlažnost i temperaturu. Sustav se koristi za rano otkrivanje i sprječavanje kondenzacije vlage na zidovima.