Nadzirani pristupi za procjenu nesigurnosti predikcija dubokih modela : diplomski rad - Grubišić, Ivan (I. Grubišić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad razmatra problem procjene nesigurnosti predikcija kod dubokih modela. Obrađene su dvije skupine pristupa procjene nesigurnosti. Cilj jedne skupine pristupa je postići pouzdanu procjenu nesigurnosti i razlikovati je li uzrok nesigurnosti višeznačnost podataka ili nesigurnost u parametre aproskimacijom bayesovskih neuronskih mreža. Cilj druge skupine razmatranih pristupa je poboljšati procjenu pouzdanosti predikcije bez mijenjanja već naučene neuronske mreže i prepoznati je li ulazni primjer izvan razdiobe skupa za učenje ili je krivo klasificiran na temelju izlaza (razdiobe softmaksa ili logita). Opisani su i ispitani neki pristupi na zadacima semantičke segmentacije i klasifikacije slika.