Optimiranje silaznog prekidačkog pretvornika napona s obzirom na trošak proizvodnje, kvalitetu rada i površinu sklopa : diplomski rad - Grancarić, Rebecca (R. Grancarić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Postoje dva trenda koja su uvijek prisutni u poluvodičkoj industriji - veći stupanj integracije s manjom površinom integriranih sklopova i manja cijena proizvodnje s ciljem veće zarade. Posebno se u području primjena za upravljanje potrošnjom energije u sklopovima neprestano uvode inovacije povezane s tim trendovima. U ovom radu je poboljšan postojeći silazni prekidački pretvornik napona s obzirom na optimiranje troška proizvodnje, površine silicija i kvaliteta rada sklopa korištenjem jednostavnijih rješenja. U ovom zadatku koristio se postojeći vrlo efikasan sinkroni silazni prekidački pretvornik napona s prilagodljivim vremenom isključivanja i kontrolom vršne struje kao početni sklop na kojem je provedena analiza i poboljšanje.