Dimenzioniranje sinkronog reluktantnog motora za električnu vuču : završni rad - Golub, Matea (M. Golub, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu prikazan je proces dimenzioniranja sinkronog reluktantnog motora koji je namijenjen za pogon električnog tramvaja. U tu svrhu, na temelju zadanih podataka (F-v karakteristika tramvaja, prijenosni omjer reduktora, promjer kotača, omjer Ld/Lq), određeni su nazivni podaci za trajni pogon i na temelju njih je načinjen osnovni model motora. Opisan je sinkroni reluktantni motor i njegove karakteristike. Izrađen je proračun koji vodi do nazivnih podataka motora dobivenih temeljem zahtjeva za električnu vuču. Dimenzioniranje motora je rađeno u SPEED PC-BDC programskom alatu.