Adaptacija Čapekove drame R.U.R. za izvedbu s NAO robotima : završni rad - Bosanac, Đorđe (Đ. Bosanac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Scena Drame R.U.R. Pisca Karela Čapeka prilagođena je za izvedbu predstave sa NAO robotima. Na temelju kreiranih podnaslova na hrvatskom jeziku stvorene su audio datoteke koje služe kao zamjena za govor humanoidnih robota NAO. Obrada audio datoteka ostvarena je u Adobe audition programskom paketu, a program za svaku robotsku ulogu u programu Choregraphe. Predstava za robota NAO stvorena je u svrhu zabave i edukacije , ali isto tako za proširenje granica upotrebe robota.