Izrada električne sheme upravljačke jedinice električnog vozila : diplomski rad - Grubić, Antonio (A. Grubić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Upravljačka jedinica električnog vozila Opel Kadett se sastoji od dva mikrokontrolera, 3G/GPS modula, EEPROM memorije, micro SD kartice, temperaturnog senzora, akcelerometra, žiroskopa, kompasa i dva CAN primopredajnika. Rad obuhvaća opće teorijske informacije o upravljačkim jedinicama električnih vozila, vrstama komunikacija koje se spominju u okviru upravljačkih jedinica te svim prisutnim komponentama koje čine upravljačku jedinicu. Opisan je načini rada i funkcija odabranih komponenata, navedeni su razlozi za izbor pojedine komponente ovisno o postavljenim zahtjevima te su navedene najvažnije karakteristike rada svake komponente, uključujući i način komunikacije.