Utjecaj parametara agenta s dva diskretna stanja na agregaciju jata : završni rad - Jambrečić, Ivona (I. Jambrečić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad analizira utjecaje parametara modela jednostavnog agenta s dva diskretna stanja na ponašanje agenta i agregaciju jata u 2D prostoru. U postojeći model agenta i okoline, razvijen u Matlab okruženju, potrebno je ugraditi stimulus odbijanja i stimulus zaustavljanja agenata. Simuliranjem sustava uz različite vrijednosti parametara (vjerojatnost zaustavljanja agenta, vrijeme stajanja agenta, brzina agenta, vidokrug agenta i dr.) potrebno je odrediti skup parametara za koji će ponašanje modela biti usporedivo s ponašanjem grupe pčela u 2D prostoru.