Radiodifuzija audio signala : diplomski rad - Grego, Vigor (V. Grego, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je tehnološki lanac audio signala u televizijskoj radiodifuziji, s naglaskom na digitalnu televiziju. Izložene su osnovne značajke opreme za snimanje, pohranjivanje i emitiranje, vezane uz audio signal. Opisano je kodiranje audio signala za digitalnu televiziju, a detaljnije je opisan format MPEG-2. Dan je pregled standarda glasnoće radiodifuzije kao i način mjerenja pojedinih parametara vezanih uz glasnoću u televizijskom emitiranju. Opisani su osnovni zahtjevi akustike prostora za televizijski studio te je dan primjer male televizijske kuće – Laudato TV.