Modularna struktura grupnog upravljanja hidroelektranom : diplomski rad - Gršković, Marko (M. Gršković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je opisana struktura modularnog upravljanja hidroelektranom. U programskom okruženju MATLAB napravljen je model upravljanja i simuliran proces kojim se upravlja, a simulirano je i akumulacijsko jezero. Simulirana elektrana sadrži do 6 agregata s mogućnošću izmjene svih parametara. Upravljanje je ostvareno kroz 2 regulacijske petlje, vanjske po protoku i unutarnje po snazi. Rezultati i funkcionalnost algoritama su prikazani kroz 7 različitih scenarija koji obuhvaćaju gotovo sve situacija u kojima se elektrana može naći.