Testiranje web orijentiranih programskih rješenja : diplomski rad - Marenci, Martina (M. Marenci, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisani su modeli razvoja programskog proizvoda te povezanost modela sa načinom na koji će se programski proizvod testirati. Uz predstavljene vrste testiranja i testova te njihove upotrebe detaljno su opisane testne tehnike koje olakšavaju izradu testnih slučajeva. U laboratorijskom dijelu rada, izrađene su testne skripte za automatizirano testiranje IBM-ovim alatom „Rational Functional Tester“. Ukratko je opisan postupak instalacije alata te upute za korištenje najčešće korištenih funkcionalnosti. Uz opis izrađenih testnih skripti predstavljeni su i dijagram toka izvođenja svake od njih.