Primjena metoda dubinske analize teksta na kategorizaciju novinskih članaka : završni rad - Injac, Robert (R. Injac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađena je dubinska analiza teksta na studijskom primjeru kategorizacije novinskih članaka Novog Lista. Problem je podijeljen u tri djela: dohvat, pripremu i obradu teksta. U dohvatu obrađeni su izvori informacija te je rečeno da su novinski članci dobar izvor podataka. U pripremi dobiveni članci su korjenovani, izbačene su zaustavne riječi i strukturirani su u format pogodan za obradu. Kod obrade teksta obrađen je algoritam stroja potpornih vektora, i pomoću njega članci su klasificirani. Rezultati klasifikacije su analizirani i prihvaćeni kao vrlo dobri.