Alat za kreiranje personaliziranih izvještaja temeljem podataka servisa Google Analytics : završni rad - Hotovec, Josip (J. Hotovec, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Google Analytics je jedan od servisa koji omogućava prikupljanje i analizu podataka o posjetiteljima web-sjedišta. Količina podataka dostupnih za analizu je jako velika te kako bi se riješio problem količine, važno je izdvojiti ključne informacije. Najvažniji podaci obuhvaćaju informacije o broju posjetitelja web-sjedišta, njihovoj lokaciji i internetskom pregledniku kojega su koristili te podatak o ukupnom broju pregleda web-sjedišta. Za kreiranje personaliziranog izvještaja se koristi web aplikacija izrađena u programskom jeziku PHP, koja uz pomoć podataka preuzetih sa servisa Google Analytics stvara izvještaj.