Oglašavanje na webu na temelju analize posjeta korisnika web sjedišta : diplomski rad - Hotovec, Josip (J. Hotovec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Servis Google Analytics služi za prikupljanje informacija o posjetiteljima web sjedišta. Analizom podataka je moguće izdvojiti ključne riječi koje su najtraženije kod posjetitelja te se za odabrane ključne riječi može stvoriti oglasna kampanja na servisu Google AdWords. Prilikom analize i odabira ključnih riječi, u obzir se uzima broj pretraga pojedine ključne riječi te ukupno vrijeme provedeno na stranici. Kako bi analiza i oglašavanje bili efikasni, koriste se aplikacijska programabilna sučelja servisa Google Analytics i Google AdWords. Aplikacijsko programabilno sučelje servisa Google Analytics omogućava izravno dohvaćanje podataka i njihovu analizu, dok aplikacijsko programabilno sučelje servisa Google AdWords pruža mogućnost programskog stvaranja oglasnih kampanja. Programsko rješenje za upravljanje oglašavanjem na webu na temelju analize posjeta korisnika web sjedišta je stvoreno u programskom jeziku PHP.