Strojno učenje za sintezu sažetaka teksta : završni rad - Jambrečić, Robert (R. Jambrečić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu su obrađeni modeli za automatsko sažimanje teksta te je opisan način rada nadziranog i nenadziranog strojnog učenja. Testirano je više algoritama za izvlačenje teksta koji pomoću različitih metoda odlučuju o važnosti rečenica unutar dokumenta. Testiran je i apstrakcijski koder-dekoder model (seq2seq). Objašnjeni su načini evaluacije sažetaka. Svi modeli obrađeni u radu, evaluirani su metodom evaluacije sadržaja.