Elektronički račun za mikro i mala poduzeća : diplomski rad - Ilić, Juraj (J. Ilić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Razvoj informacijskih i komunikacijskih tehnologija potaknuo je pojavu novih oblika poslovanja. Elektroničko poslovanje je suvremeni oblik poslovanja koji primjenom informacijskih i komunikacijskih tehnologija u poslovnim procesima, omogućuje njihovu digitalizaciju i automatizaciju, smanjujući tako troškove poslovanja. Elektronički račun ima središnju ulogu u e-poslovanju, a zamjenom papirnatih računa elektroničkim pojednostavljuje se i ubrzava obrada, pohrana i slanje računa. Najveći udio poduzeća na tržištu čine mikro i mala poduzeća, no ujedno vrlo mali postotak njih je uključen u elektroničko poslovanje. Cilj ovog rada je kroz razvijeni informacijski sustav za e-račune, prilagođen mikro i malim poduzećima, potaknuti ih na uključivanje u elektroničko poslovanje. Razvijeni informacijski sustav kroz jednostavno korisničko sučelje omogućuje, između ostalog, kreiranje, arhiviranje i slanje elektroničkih računa.