Adaptivno neizrazito upravljanje impedancijom industrijskog robota Schunk : diplomski rad - Ivanov, Lovro (L. Ivanov, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Upravljanje silom dodira robotskih manipulatora veliki je izazov modernog svijeta industrije. Jedan od pristupa tom problemu je upravljanaje impedancijom. Robot se treba ponašati kao sustav mase, opruge i prigušnice uzimajući u obzir konstante okoline koju pritišće. Izveden je linearni regulator, te neizraziti potpomognut adaptivnim algoritmom kako bi se upravljanje silom omogućilo na različitim podlogama.