Razvoj momentnih strategija zasnovan na analizi sentimenta : završni rad - Juranović, Matija (M. Juranović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu trebalo je sa Zagrebačke burze prikupiti podatke o kretanju dionica za 6 kompanija te identificirati intervale u kojima su cijene dionica iznadprosječno rasle, odnosno padale. Zatim je trebalo u tim intervalima prikupiti dnevne vijesti. Provjeriti ima li u vijestima podataka koje uzrokuju dinamiku u cijeni. Ako postoji opravdanje u vijestima za kretanje dionice, te vijesti pokušati grupirati te odrediti kakav tip vijesti uzrokuje iznadprosječnu dinamiku u cijeni. Svi rezultati prikazani su preko grafova i pokazalo se da postoji određeni tip vijesti koji uzrokuje naglo kretanje cijene dionice.