Ozbiljne igre za selekciju i trening proširene s multimodalnim psihofiziološkim mjerenjima : diplomski rad - Jagodić, Marko (M. Jagodić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu analiziramo koncept ozbiljnih igara za selekciju i trening proširen s multimodalnim psihofiziološkim mjerenjima, koja mogu sadržavati informacije o psihofiziološkom potencijalu korisnika za rad u složenim uvjetima koji su karakterizirani visokom razinom kognitivnog opterećenja i drugim izvorima stresa. Koncepti simulacijskog stanja ozbiljne igre i stanja korisnika, kao i objektivne i subjektivne kompleksnosti simuliranih scenarija koje se računaju iz ovih stanja predloženi su na generički način i implemenitrani u specifičnoj primjeni za selekciju kontrolora leta. Tijekom preliminarnih analiza podataka glede odnosa između objektivne i subjektivne mjere kompleksnosti scenarija kod kandidata za kontrolore leta, opaženo je da je visoka objektivna kompleksnost u blizini sudara dvaju zrakoplova povezana sa značajnim povećanjem vodljivosti kože kandidata kao jedne od psihofizioloških varijabli povezanih sa stresom i kognitivnim opterećenjem, koja može sudjelovati u izračunu subjektivne kompleksnosti ovih situacija.