Monitor CAN protokola : diplomski rad - Jaklić, Matea (M. Jaklić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad ‘Monitor CAN protokola‘ treći je dio projekta ‘Yes We CAN‘ koji je podijeljen na 3 dijela odnosno 3 diplomska rada. Treći dio projekta je bio realizirati aplikaciju koja bi prikazivala sav promet sa mreže u originalnom heksadekadskom obliku. Razvijene su 2 aplikacije, jedna za Android i jedna za računalo. Obje su razvijene u Unity3d programskom alatu. Komunikacija s Android uređajem ostvarena je preko HC05 Bluetooth modula, dok je s računalom ostvarena preko serijskog USB-a. Organizacija podataka tijekom čitanja i slanja realizirana je otvorenim standardnim formatom JSON (engl. JavaScript Object Notation).