Mobilna aplikacija za automatske glasovne obavijesti : završni rad - Jakšić, Lucija (L. Jakšić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada jest izrada mobilne Android aplikacije „Čitač obavijesti“. Svrha aplikacije je čitanje automatskih glasovnih obavijesti. Aplikacija je prvenstveno namijenjena osobama kojima je otežano uobičajeno korištenje mobilnog uređaja. Rad opisuje potrebne tehnologije i postupak izrade aplikacije. Tehnologije koje se koriste u razvoju ove aplikacije su: Java, Android Studio, Hascheck Voice. Čitatelj iz rada dobiva teorijsku podlogu za izradu slične aplikacije.