Detekcija i kompenzacija faznih pomaka nosilaca tijekom kalibracije antenskog sustava : diplomski rad - Jurić, Lucija (L. Jurić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Kod antenskih sustava dolazi do neželjene pojave faznog pomaka nosilaca. Ove pomake moguće je detektirati određivanjem kašnjenja signala. To je ostvarivo korištenjem autokorelacije i kroskorelacije. Za izračunate korelacijske funkcije traže se vremena i iznosi lokalnih maksimuma koji se uparuju. Kašnjenje se računa kao razlika vremena detektiranog maksimuma kod korelacije i autokorelacije za svaki par. Prilikom računanja kašnjenja kao težinska funkcija koristi se kroskorelacija. Detektirano kašnjenje dijeli se na cjelobrojni i frakcionalni dio. Originalni signal prvo se zakasni za cijeli broj i potom Lagrangeovim interpolatorom za frakcionalni dio.