Modelsko prediktivno upravljanje s konačnim skupom upravljačkih akcija u učinskoj elektronici : diplomski rad - Jerončić, Ivana (I. Jerončić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Optimizacijski problem modelskog prediktivnog upravljanja strujom frekvencijskog pretvarača formuliran je u obliku problema najmanjih kvadrata s cjelobrojnim rješenjem. Korištenjem sphere decoding načela izveden je efikasan algoritam za određivanje optimalne upravljačke akcije. Nadalje, kako bi se računska složenost dodatno smanjila, koristi se algoritam redukcije koji preoblikuje prostor traženja rješenja u kojem se nalazi cjelobrojno rješenje optimizacijskog problema. Navedeni algoritmi su pokazani na modelu dvorazinskog trofaznog pretvarača spojenog na naponsku mrežu.