Proračun struja kratkog spoja u prijenosnim elektroenergetskim mrežama : završni rad - Katanec, Matija (M. Katanec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Za planiranje razvoja i pogon elektroenergetskog sustava potrebno je provesti proračun maksimalnih struja kratkog spoja. Osim toga taj se proračun koristi i za podešenje parametara relejne zaštite, dimenzioniranje elektroenergetske opreme, uzemljivača i ostalih elemenata sustava. Vaš je zadatak da u radu obradite problematiku proračuna struja kratkog spoja te da na jednom primjeru test mreže izračunate maksimalne i minimalne struje trofaznog i jednofaznog kratkog spoja. U tu svrhu potrebno je koristiti neki od dostupnih komercijalnih programa za analizu elektroenergetskog sustava, kao npr. ETAP, PSS/E, Neplan i sl.