Izdvajanje značajki vidnih evociranih potencijala stabilnog stanja : završni rad - Jovičić, Eda (E. Jovičić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ostvarivanje sučelja mozga i računala (engl. Brain-computer interface, BCI) temelji se na mjerenju bioelektrične aktivnosti mozga. U ovom radu promatraju se vidni evocirani potencijali stabilnog stanja (engl. steady state visually evoked potentials, SSVEP) koji se pojavljuju kada osoba prima treptajući svjetlosni podražaj. Evocirani potencijali mjereni su elektroencefalogramom (EEG) na okcipitalnoj regiji mozga. EEG signali obrađeni su brzom Fourierovom transformacijom i kanonskom korelacijskom analizom, te je provedena klasifikacija dobivenih značajki. Obrada se provodila na različitim vremenskim odsječcima signala s ciljem smanjenja potrebne količine podataka za uspješnu klasifikaciju. Uspoređene su točnosti klasificiranja dviju navedenih metoda na različitim vremenskim odsječcima temeljem čega su izdvojene korisne značajke.