Mikrotrakasti filtri i diplekseri za bežične komunikacijske sustave : diplomski rad - Jurković, Krešimir (K. Jurković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu, izvedena je i simulirana implementacija dipleksera u mikrotrakastoj tehnologiji. Uz to, obrađeni su i izvedeni osnovni prototipi na kojima se temelje pojasnopropusni filtri. Radi boljeg razumijevanja sadržaja, kroz teorijski dio objasnio se svaka pojedina komponenta vezana uz praktični rad. Sam diplekser temelji se na upotrebi spregnutih linija povezanih s četvrtvalnim linija radi međusobne izolacije ulaza. Izvedba je izrađena i simulirana u CAD alatu "Advanced Design System", pri čemu su se koristio supstrat Taconic RF-35-0600-C1/C1. Izrađena je tiskana pločica čiji se mjerni rezultati dobro slažu s teorijskim proračunom.