Segmentacija slika očne pozadine : završni rad - Karužić, Katarina (K. Karužić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Segmentacija slika očne pozadine omogućuje ranu dijagnostiku očnih bolesti i pravo vremeno liječenje. U ovom radu objašnjene su dvije metode naknadne obrade dobivenih binarnih slika, pisane u Matlabu. Metode su testirane na 20 slika, te su izmjereni rezultati prikazani tablicama.