Model prilagodbe sadržaja weba za primjenu govornih tehnologija : završni rad - Gače, Ivana (I. Gače, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Oblik u kojem se informacija prezentira korisniku naziva se web stranicom. Povezanost web stranica s govornim tehnologijama otvara nove mogućnosti za korisnike. Ponajviše za korisnike s invaliditetom, korisnike starije životne dobi i mnoge druge korisnike koji u određenom trenutku nemaju mogućnost čitanja sadržaja. Izvedeno je programsko rješenje koje parsira sadržaj web stranice, odnosno HTML dokumenta koji opisuje sadržaj web stranice, i primjenjuje govornu tehnologiju u svrhu ozvučenja.