Mješovito programiranje primjenom programskih jezika Python i C : završni rad - Kucijan, Mihovil (M. Kucijan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Mješovito programiranje omogućuje spajanje više programskih jezika kako bi se iskoristilo najbolje od svakog. Za ovaj rad korišten je Python/C API koji pruža široke mogućnosti međusobne interakcije. Navedene su osnovne mogućnosti i zahtjevi alata Python/C API te postupak izgradnje jednostavnih modula za Python. Provedena su vremenska testiranja troška prijelaza iz jednog jezika u drugi, te nekoliko implementacija algoritama za proste brojeve, zbrajanje i množenje matrica gdje se nije isključivo proučavala dobivena brzina, nego i memorijsko opterećenje. Sagledavao se utjecaj strukture i načine implementacije na iste te parametre. Opisan je postupak ispitivanja i mjerenja, te razlozi pojedinih postupaka i korištenih funkcija. Mjerenja su prikazana tablično i grafički kako bi se vidjela jasna razlika pojedinih rezultata odnosno, kako bi se prikazala ovisnost opterećenja algoritma i vremena izvođenja.