Mjerenje i analiza neurofiziološkog odziva na glazbeni podražaj : diplomski rad - Kisić, Dominik (D. Kisić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Glazba je važna komponenta u današnjem društvu, ali se njezin utjecaj na fiziologiju i neurofiziologiju čovjeka se i dalje ne može kvantificirati niti egzaktno mjeriti. U ovom radu iznijet je prijedlog sistematičnog pristupa u istraživanju utjecaja glazbe na čovjeka s naglaskom na neurofiziologiju. Sistematizacija glazbe kao podražaja provjerena je kroz pilot eksperiment u kojem se mjerio utjecaj tempa na intenzitet moždanih ritmova. Priprema eksperimenta zahtijevala je sinkronizaciju sustava za reprodukciju glazbe i sustava za snimanje EEG--a. Sinkronizacija, zajedno s funkcijama za analizu signala, postavlja temelje za okruženje koje će biti moguće koristiti za buduća istraživanja u ovom području.