Web-aplikacija za obradu mjerenja dobivenih brzinomjerom i akcelerometrom u laboratorijskim vježbama iz fizike : završni rad - Kokan, Mate (M. Kokan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj završnog rada je bio dizajniranje i implementiranje jednostavne web-aplikacije koja na temelju unesenih vrijednosti računa akceleraciju. Preko drugog Newtonovog zakona izvedena je jednadžba za put kao funkcija vremena, koja se koristi u obradi. Opisan je postupak kvadratne regresije kao glavna metoda u obradi podataka. Kao glavni programski jezik korišten je Python, s njegovim bibliotekama: NumPy, matplotlib, Tornado i Flask. Matematičke biblioteke NumPy i matplotlib su korištene za obradu podataka, odnosno za crtanje grafa. Mrežnim okvirom Tornado je kreiran vlastiti HTTP server, dok okvir Flask upravlja HTML dokumentima i prima vrijednosti iz obrasca koje sprema u lokalne varijable Python skripte. Web-stranice su opisane prezentacijskim jezikom HTML.