Implementacija Groverovog algoritma na računalu s pet kvantnih bitova i primjena kvantnih algoritama u strojnom učenju : diplomski rad - Kokan, Mate (M. Kokan, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Groverov algoritam je kvantni algoritam za pretragu nestrukturirane baze podataka. U prvom poglavlju ovog rada je objašnjena struktura Groverovog algoritma, te proces povećavanja amplitude vjerojatnosti. U drugom poglavlju su navedene osnovne specifikacije dostupnih kvantnih čipova u sustavu Quantum Experience. U trećem poglavlju su dane tehnike konstrukcije crne kutije u slučajevima s dva, tri i četiri qubita. Na kraju je dan kratak osvrt na neke primjene kvantnih algoritama u strojnom učenju.