Virtualna računalna okolina za laboratorijske vježbe iz kolegija Sigurnost u Internetu : diplomski rad - Kovačić, Luka (L. Kovačić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Za potrebe laboratorijskih vježbi kolegija Sigurnost u Internetu, kreiran je virtualni stroj operacijskog sustava Ubuntu 18.04 LTS te su unutar virtualnog stroja predinstalirani potrebni alati i podešene sve potrebne postavke za uspješno izvršavanje laboratorijskih vježbi. U sklopu virtualnog stroja instaliran je i mrežni simulator IMUNES koji omogućuje kreiranje i pokretanje raznih mrežnih topologija koje se onda mogu koristiti kao izuzetan materijal za učenje i analizu mrežnih sustava i sigurnosti mrežnih sustava.