Analiza i projektiranje sklopa za uzorkovanje i zadržavanje signala u CMOS tehnologiji : diplomski rad - Mamula, Igor (I. Mamula, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Projektiran je 9-bitni sklop za zadržavanje i uzorkovanje uzoraka u 0.35 μm CMOS tehnologiji, frekvencije uzorkovanja 33.3 Msample/s. Za uzorkovanje je odabrana arhitektura sa zrcaljenjem kondenzatora. Analizirani su kapaciteti za uzorkovanje u slučaju za pogrešku manju od četvrtine najmanje značajnog bita. U radu su projektirane dvije vrste operacijskih pojačala. Jednostupanjsko, preklopljena kaskoda, te dvostupanjsko operacijsko pojačalo. Analizirani su sklopovi s obzirom na pojačanje, GBW, brzinu porasta izlaznog napona te minimalno fazno osiguranje od 〖60〗^°. Projektirano je pomoćno sklopovlje za generiranje nepreklapajućih signala takta za ispravnu sinkronizaciju rada sklopki.