Aplikacija za raspodjelu radnih naloga koja se temelji na servisu Google Cloud Messaging : završni rad - Kovař, Andrej (A. Kovař, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su neke mogućnosti servisa Google Cloud Messaging koji se danas vrlo često koristi pri prosljeđivanju manjeg broja podataka ili obavijesti između poslužitelja i klijentskih aplikacija. Za demonstraciju je izrađena WOApp aplikacija koja koristi GCM servis za prosljeđivanje radnih naloga serviserima na terenu. Aplikacija se sastoji od poslužitelja te klijentske aplikacije za Android OS koji komuniciraju pomoću GCM servisa. WOApp poslužitelj šalje radni nalog GCM poslužitelju koji ga nakon obrade šalje klijentskim aplikacijama. Nakon što klijentska Android aplikacija zaprimi novi radni nalog, prikazuje ga u obliku obavijesti na uređaju.