Mreže prostorno i vremenski povezanih događaja : završni rad - Kozjan, Martin (M. Kozjan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je razrađena problematika analiziranja mreža prostorno i vremenski povezanih događaja. Koraci analize prikazani su kroz praktičan primjer transportne mreže kretanja vozila oko grada Züricha. Početak rada je baziran na implementaciji zahtjeva koji su planirani i prilagođeni posebno za takav tip mreža. Nakon opisa programske potpore ostvarene u ovom radu, analize mreža su vizualno prikazane u obliku grafa iz kojeg smo interpretirali podatke. Završni dio rada se bazirao na testiranju performansi i optimizaciji programske potpore jer je to nezaobilazan dio kada se rade analize na velikim skupovima podataka.