Poravnanje RNA očitanja na poznate gene : završni rad - Krpelnik, Ivan (I. Krpelnik, 2016)
Sažetak na hrvatskom: RNA sekvenciranje je metoda za analizu transkriptoma. Analizom transkriptoma u nekom trenutku dobivamo uvid u stanje organizma i mogućnost identificiranja regija genoma koje su odgovorne za različite funkcije. U ovom radu je prikazano proširenje alata u svrhu poravnanja RNA očitanja na poznate gene. Osim toga, opisani su osnovni mehanizmi u sekvenciranju nanoporama, te neke druge tehnologije korištene za sekvenciranje i poravnanje. Dan je i pregled formata datoteka koje su korištene za spremanje anotacija eksonski regija, spremanje genoma i transkriptoma i spremanje podataka o poravnanjima.