Skupno opažanje okoline pokretnim uređajima s primjenom u području transporta : diplomski rad - Krešić, Ivan (I. Krešić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Svrha ovog diplomskog rada je razviti funkcionalan sustav temeljen na skupnom opažanju okoline pokretnim uređajima u području transporta, točnije za bicikliste. Lokacijski podaci o kretanju biciklista se prikupljaju za vrijeme njihove vožnje te se takvi podaci šalju i obrađuju na udaljenom poslužitelju. Rezultat obrade tih podataka, u obliku agregiranih podataka o korisničkom kretanju ili popularnim biciklističkim rutama, se šalju korisniku te se prikazuju na korisničkoj mobilnoj aplikaciji, uz uvjet da je korisnik definirao odgovarajuću pretplatu.