Predviđanje ponašanja korisnika temeljem obavijesti o događaju : diplomski rad - Jagić, Bruno (B. Jagić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazani su principi dohvaćanja, čišćenja, transformiranja, normalizacije i filtriranja podataka u svrhu pripreme za prediktivnu analizu. Prilikom čišćenja podataka nad istima se provodi analiza te se prikuplja znanje o njima kako bi se prediktivnom dijelu projekta moglo pristupiti što bolje i preciznije. Sljedeći korak u izgradnji prediktivnog modela su odabir i implementacija algoritma. Postoji nekoliko pristupa izgradnji prediktivnog modela, a u ovom radu fokus je stavljen na algoritme za nadzirano učenje jer u setu podataka postoji varijabla čiju je vrijednost potrebno predvidjeti.