Izvedba neuronske mreže korištenjem programirljivih sklopova : diplomski rad - Križaj, Lovro (L. Križaj, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplmoski rad prolazi kroz mogućnosti implementacije neuronskih mreža na programirljivom sklopovlju. Rad će se fokusirati na korištenje FPGA pločice te navesti neke od prednosti i mana takve implementacije neuronskih mreža. Kroz praktični dio ovaj rad pokazuje neke od problema s kojima se možemo susresti tijekom implementacije neuronske mreže na FPGA pločici te pokazuje kako će mogućnost implementacije neuronske mreže na FPGA pločici ovisiti ponajviše o karakteristikama mreže koju želimo implementirati te mogućnostima FPGA pločice na kojoj to želimo napraviti. Rad pokazuje izrazito veliku važnost dobre analize problema i odabira odgovarajuće FPGA pločice kako se ne bi našli u problemima zbog fizičkih ograničenja odabranog sklopovlja.