Integracija novih uređaja u sustav OpenHAB : završni rad - Kovačević, Damir (D. Kovačević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Sustav OpenHAB omogućuje komunikaciju uređajima raznih proizvođača koji inače komuniciraju zasebnim protokolima i koji se inače „ne razumiju“. To je omogućeno tako da se prvo uređaji integriraju u sustav, a onda komuniciraju preko OpenHAB pravila. Kako bi se uređaji integrirali potrebno je za njih napisati vezivanja. Ta vezivanja omogućuju OpenHAB-u i uređajima raznih proizvođača da komuniciraju. Kako bi se napisala vezivanja prvo su proučeni protokoli za komunikaciju raznih tehnologija (EnOcean, WSN te Orvibo). Nakon proučavanja njihovih protokola bilo je potrebno implementirati integraciju u sustav, na način da se u Javi nadjačaju razne metode te prilagode pojedinim protokolima. Također je bilo potrebno podesiti konfiguracijske datoteke u direktoriju runtime/configuration. Na kraju je još bilo potrebno izraditi demonstraciju kojom se demonstrira rad novo integriranih uređaja. Sustav OpenHAB je pokazao svoje prednosti i mane koje su obrazložene u zaključku.