Primjena stohastičkih algoritama optimizacije u učenju dubokih neuronskih mreža : diplomski rad - Križan, Luka (L. Križan, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su neuronske mreže kao tehnika strojnog učenja te različiti optimizacijski algoritmi primijenjeni u njihovom učenju. U sklopu rada implementirana je programska podrška za učenje neuronskih mreža koristeći programske okvire TensorFlow i ECF. U radu je prikazana usporedba rezultata učenja neuronskih mreža različitim algoritmima u problemima regresije, učenju predikcije odziva PUF-ova te klasifikaciji slika.