Matematički model vjetroelektrane i plinske elektrane : diplomski rad - Krpan, Matej (M. Krpan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Da bi se omogućilo kvalitetno istraživanje dinamike elektroenergetskog sustava (korištenjem računala), potrebno je razviti odgovarajuće matematičke i simulacijske modele pojedinih njegovih elemenata. Posljednjih godina u značajnom je porastu izgradnja vjetroelektrana, kao i plinskih elektrana.