Računalom podržana zbirka novinske dokumentacije : završni rad - Mandić, Denis (D. Mandić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ove aplikacije je bio izraditi hemeroteku s funkcionalnim korisničkim sučeljem koje će omogućiti normaliziranu pohranu podataka o događajima, osobama, te izvorima na koje se članci odnose, kao i pretraživanje i referenciranje na članke. Pristupio sam problemu prvo konceptualno, odabirući programski jezik, pa onda tehnologiju realizacije. Odlučio sam se za programski jezik C#. Slijedno sam se odlučio za rad u Microsoft .NET Frameworku. Zbog lakoće korištenja, a opet bogate funkcionalnosti sam se odlučio za Visual Studio kao programsko okruženje. Nakon toga sam odabrao Windows Forms kao tehnologiju ostvarenja aplikacije. Pristup kodiranju mi je bio database-first, te sam bazu napravio koristeći SQL Server Management Studio 2014. Nakon toga je valjalo povezati podatke iz baze s formama, pri čemu sam se odlučio za Entity Framework kao logičan izbor. Aplikacija implementira cjelokupno znanje naučeno tijekom tri godine Preddiplomskog studija na FER-u, posebice gradivo naučeno na predmetu Razvoj primijenjene programske potpore.