Funkcijsko testiranje poslovnog procesa modeliranog konačnim diskretnim automatom : diplomski rad - Kruljac, Marko (M. Kruljac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu pokazano je kako je moguće generirati sustav na temelju modela zadanog kao konačni automat, a opisan u jeziku scxml. Dokazana je korektnost implementiranog sustava generiranjem automatskih testova i dan je radni okvir u kojem testeri i stručnjaci za domenu mogu ručnim testovima testirati ispravnost specifikacije.