Primjena MIMO tehnologije u javnoj pokretnoj mreži četvrte i pete generacije : diplomski rad - Lihter, Marko (M. Lihter, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan razvoj javnih pokretnih mreža od 4. do 5. generacije. Opisani su zahtjevi i značajke javnih pokretnih mreža te pripadajući prijenosni sustavi i modulacijski postupci. Objašnjene su sličnosti i razlike između mreža. Opisan je komunikacijski kanal koji se koristi prilikom prijenosa informacija. Objašnjena je MIMO tehnologija, njezine vrste i budući mogući razvoj tehnologije. Prikazane su specifikacije i zahtjevi LTE sustava inačice 8. Na kraju su prikazani rezultati za navedeni sustav i usporedba između različitih modela kanala i načina prijenosa.