Fizikalno temeljena simulacija sudaranja kugli : završni rad - Lukšić, David Emanuel (D. Lukšić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad predstavlja fizikalno temeljenu simulaciju kretanja kugli, njihovog međusobnog sudaranja i sudaranja kugli sa statičnim predmetima. Glavni cilj je definirati općeniti matematički model, a zatim ga upotrijebiti za kreiranje sofisticiranog simulatora igre biljara. Ostvareni simulator uspješno opisuje razne zanimljive učinke koji se javljaju tijekom igre.