Aplikacija za praćenje kriminalnih aktivnosti : diplomski rad - Mandić, Denis (D. Mandić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog projekta bio je razviti programsku aplikaciju koja bi omogućila praćenje kriminalnih aktivnosti. Funkcionalnosti obuhvaćene aplikacijom su uvoz i rukovanje podacima o kriminalnim aktivnostima, prikaz područja pojavljivanja kriminalnih aktivnosti u slojevima na karti i predviđanje budućih kriminalnih aktivnosti analizom prethodnih. Razvijena je aplikacija koja omogućava stvaranje, čitanje, ažuriranje i brisanje podataka o kriminalnim djelima. Aplikacija podržava uvoz ispravno formatiranih datoteka koje sadrže podatke o kriminalnim djelima. Omogućen je prikaz kriminalnih djela na karti ovisno o vrsti i vremenskom razdoblju. Korisnik može predvidjeti buduća kriminalna djela na temelju prethodnih, koristeći parametre za veličinu grupe, vremenskog razdoblja i tip djela. Naposljetku, korisnik može pregledati prognoze i obrisati ih. Korišten je database first pri razvitku aplikacije razvijanjem baze podataka u SQL Server Studio alatu. IDE korišten pri razvitku je Visual Studio. Nakon toga je razvijen programski model baze podataka korištenjem Entity Frameworka. Za prikaz podataka na karti korišten je programski paket Leaflet. Za proširenje funkcionalnosti Leafleta i pomoć pri grupiranju točaka iskorišten je paket Turf.js.