Asimptotski razvoji iterativnih sredina : diplomski rad - Meštrović, Stjepan (S. Meštrović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog diplomskog rada je analiza i implementacija teorije i algoritama iz područja vezanih uz aritmetičko-geometrijsku sredinu, sredine općenito te asimptotske razvoje. Aritmetičko-geometrijska sredina je vrijedna zbog svojih primjena u numeričkoj matematici (izračun konstanti od posebnog značaja u velikoj preciznosti, a malom broju iteracija). Dodatno su obrađene teorijska podloga sredina, veza sa eliptičkim integralima te konvergencija aritmetičko-geometrijske sredine. Kao drugi dio rada obrađena je teorija modernih istraživanja na temu složenih sredina, u tu svrhu definirani su asimptotski razvoji i operacije nad njima te teorija iterativnih postupaka.